Actualitate

Vânzătorii din pieţe, amendaţi pentru limbaj inadecvat

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/12/piata-agroalimantara.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mai mulţi vânzători din pieţele agroalimentare din Cluj-Napoca au fost amendaţi de poliţiştii locali din cauza limbajului neadecvat în relaţia cu cumpărătorii, lipsei acordului de funcţionare şi vânzării altor produse decât cele din certificatul de producător.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului inspecţie comercială au aplicat amenzi în valoare de 5.200 lei agenţilor economici şi producătorilor agricoli în urma unui control desfăşurat în cursul săptămânii în pieţele agroalimentare din Cluj-Napoca administrate de Primărie, respectiv: IRA, Hermes, Grigorescu, Zorilor, Flora. Au fost controlaţi de 20 agenţi economici şi 17 producători agricoli.


Potrivit Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, neregulile descoperite fac referire la: funcţionarea fără deţinerea acordului de funcţionare şi a aprobării de orar eliberat de Primăria municipiului Cluj-Napoca (2 cazuri), comercializarea de produse agricole care nu erau cuprinse în certificatul de producător (1 caz) şi folosirea de către comercianţi a unui limbaj neadecvat în relaţia cu cumpărătorii şi utilizatorii pieţei (1 caz). În toate cele patru cazuri au fost aplicate amenzi.

În cadrul acţiunii de control, poliţiştii locali au verificat deţinerea tuturor autorizaţiilor prevăzute de lege, deţinerea documentelor de provenienţă a mărfurilor, a certificatelor de calitate pentru produsele comercializate, afişarea corespunzătoare a preţurilor, deţinerea buletinelor de verificare metrologică pentru cântare.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter