monitorulcj.ro Menu

Actualitate

FOTO: CUM va arăta LACUL din Gheorgheni după o investiţie a Iulius Group

Compania Iulius Group a finalizat planul de reamenajare a spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest, din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca. Proiectul face parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare a acestei zone din imediata apropiere a Iulius Mall Cluj. Astfel, locuitorii oraşului vor beneficia de un parc proiectat după cele mai înalte standarde europene, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp. Lucrările vor demara în primăvară şi vor dura circa un an.

Zona verde din jurul Lacului de Vest va fi amenajată de firma italiană Lemscape, companie care a proiectat şi parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie inaugurată în mai 2012.

„Revitalizarea zonei din vecinătatea lacului presupune îmbinarea a numeroase posibilităţi de petrecere a timpului liber: alei de promenadă pavate cu piatră cubică, spaţii de relaxare, pistă pentru alergare pe covor special, pistă pentru ciclism cu două sensuri, prevăzută cu locuri pentru închiriere şi parcare biciclete, dar şi numeroase alte facilităţi. Spaţiul verde va fi amenajat cu gazon special, pe care clujenii se vor putea aşeza şi destinde, la fel ca în marile parcuri europene. De asemenea, locuitorii oraşului vor avea posibilitatea să se plimbe cu barca pe lac, investiţia în spaţiul verde incluzând amenajarea de pontoane şi a unui debarcader”, au precizat reprezentanţii mall-ului din Cluj. În componenţa proiectului Iulius Group este cuprinsă şi o nouă clădire de birouri, care va deveni un punct de atracţie pentru companiile cu planuri de dezvoltare în Cluj-Napoca. Aceasta va defini procesul de regenerare urbană a zonei, componenta „office premium” beneficiind de calitate arhitecturală superioară. Încă din fazele de proiectare şi de construcţie şi continuând cu managementul ulterior, imobilul va respecta principiile „clădirilor verzi”. Reamenajarea spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest face parte dintr-o  investiţie totală de 12 milioane euro.