Actualitate

Cluj: Numărul copiilor cu simptome de gripă şi viroză, în creştere

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/11/05 donatie spitalul de copii td 1267.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sute de părinţi au apelat, în ultimele zile, la Spitalele pentru Copii din Cluj-Napoca, pe fondul simptomelor de gripă şi viroză prezentate de copiii lor, cu febră, tuse şi complicaţii digestive.</strong></p>

Medicii pediatri apreciază că numărul ridicat de cazuri, cu 25% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, motivează suspiciunea unei epidemii de gripă şi viroze în rândul copiilor.

„O parte dintre copii au fost trimişi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. La ora actuală, toate paturile de la Spitalul Clinic pentru Copii sunt ocupate cu micuţi cu probleme respiratorii. Continuăm să primim cazurile care au nevoie de internare şi de tratament în acest moment”, a declarat luni, directorul medical al Spitalului Clinic de Copii, dr. Călin Lazăr.


Părinţii care constată că starea de sănătate a copilului este afectată de gripă sau de viroză sunt sfătuiţi de medici să apeleze neîntârziat la unităţile de primiri urgenţe (UPU), pentru a se stabili conduita medicală de urmat în următoarele zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter