Actualitate

Un ministru bulgar agresat cu bulgări de zăpadă

<p><strong><span style="font-size: small;">Ministrul bulgar al economiei şi energiei, Delian Dobrev, a fost agresat cu bulgări de zăpadă de câteva sute de protestatari care s-au strâns duminică în faţa ministerului pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de costurile mari la întreţinere. După ce a fost lovit în faţă cu mai multe bulgări, ministrul a fost evacuat de jandarmi şi de agenţii Serviciului Naţional de Pază.

Aproape o mie de persoane s-au strâns duminică la Sofia pentru a cere renaţionalizarea societăţilor de distribuţie a energiei electrice care, în opinia lor, sunt responsabile pentru facturile mari la curent. Protestatarii s-au organizat prin reţeaua de socializare Facebook, revoltaţi de faptul că facturile pentru ianuarie sunt în medie de două ori mai mari faţă de cele din decembrie. Reprezentanţii societăţilor de distribuire a energiei electrice, companiile cehe CEZ şi EnergoPro şi cea austriacă EVN, susţin că facturile pentru ianuarie sunt mai mari pentru că în facturile pentru decembrie a fost inclusă o perioada mai mică, de între 1 şi 20 de decembrie, în timp ce în cele pentru ianuarie intră şi perioada sărbătorilor de Crăciun, deci ele se referă la zilele între 20 decembrie şi 31 ianuarie.

Protestatarii au blocat o intersecţie în apropierea clădirii Ministerului Economiei şi Energiei şi au dat un ultimatum de 10 minute ministrului să vină la ei. Acesta a respectat ultimatumul şi a ieşit în faţa mulţimii, dar în acel moment mai mulţi protestatari au început să arunce în el cu bulgări de zăpadă. Au fost loviţi şi mai mulţi dintre reporterii care îl însoţeau pe ministru. Nimeni nu a fost rănit.

abonare newsletter