Actualitate

Poliţistul clujean care a luat mită de la un cămătar a fost trimis în judecată

<p><strong>Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a ofiţerului de poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Cluj - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Mihai Curt, având gradul profesional de comisar şef, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea</strong><strong>de trafic de influenţă.</strong></p> <p><strong> </strong></p>

În rechizitoriu se arată că "inculpatul Mihai Curt, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Cluj, a lăsat să creadă o persoană - denunţător în cauză - că are influenţă pe lângă
organele de urmărire penală (procurori şi ofiţeri de poliţie) şi funcţionari din cadrul RAR Cluj, respectiv de la Serviciul Înmatriculări Auto Cluj şi că, în schimbul unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceştia în vederea restituirii, către denunţător, a unui autoturism de teren şi, ulterior, pentru omologarea şi înmatricularea acestuia". Mihai Curt i-ar fi cerut denunţătorului suma totală de 5.000 euro şi 3.500 lei, bani pe care i-a primit, potrivit rechizitoriului, în perioada 2011-2012.

Autoturismul de teren în cauză figura în evidenţele RAR ca fiind furat şi fusese ridicat de organele de poliţie în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se un dosar penal.
Întrucât nu a rezolvat problema legată de înmatricularea autoturismului, la data de 9 ianuarie 2013, inculpatul Mihai Curt i-a restituit denunţătorului suma de 1.000 euro, iar la data de 15 ianuarie 2013 suma de 2.000 euro.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparţinând inculpatului.

La data de 18 ianuarie 2013, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a lui Mihai Curt pe un termen de 29 de zile. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter