Actualitate

Replică seismică având magnitudinea de 6,6 în insulele Solomon

<p><strong>Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 s-a produs în noaptea de joi spre vineri în insulele Solomon, după o serie de replici care au urmat seismului cu magnitudinea 8 care a afectat acest arhipelag din Pacific miercuri, provocând moartea a cel puţin şase persoane.

Potrivit centrului american de geofizică USGS, această replică s-a produs vineri la ora locală 05.59 (joi, 20.59 ora României), fără ca o alertă de tsunami să fie declanşată însă. Nu există probabilitatea ca această replică puternică să provoace victime sau pagube materiale, a anunţat USGS.


Epicentrul cutremurului a fost localizat la 36 de kilometri sud-sud-vest de Lata, reşedinţa insulei Ndende, situată în estul arhipelagului.

Seismul de miercuri a provocat valuri de până la un metru, care au atins o parte din coastele insulelor Solomon, Vanuatu şi Noua Caledoniei, înainte ca alerta de tsunami să fie ridicată, după două ore şi jumătate.


Potrivit serviciilor naţionale de urgenţă, cutremurul s-a soldat cu şase morţi şi 3.000 de persoane rămase fără adăpost pe insula Ndende, cel mai grav afectată şi situată la 600 de kilometri est de Honiara, capitala arhipelagului.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter