Actualitate

Vezi cum arată bazinul de înot inaugurat azi la Turda - FOTO

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/07/cladire bazin1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În această dimineaţă s-a tăiat panglica inaugurală a bazinului didactic de înot de la Turda.</strong></p>

La eveniment au fost prezenţi IPS Andrei - Mitropoilitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, primarul Turzii- Tudor Ştefănie, viceprimarul Lucian Nemeş, consilieri locali, reprezentanţi ai instituţiilor judeţene şi centrale, edili şefi din Comunitatea Urbană Arieş, un sobor de proţi.

După tăierea panglicii inaugurale IPS Andrei a oficiat slujba de sfinţire a obiectivului, după care a urmat discursul primarului Tudor Ştefănie. Ceremonia a continuat cu un program artistic prezentat de ansamblurile Casei de Cultură din Turda, urmat de demonstraţii de dans ale Clubului "Potaissa Turda" şi de arte marţiale ale Clubului Samurai.

Primii înotători, care au inaugurat "oficial" bazinul didactic au fost câţiva copii turdeni care până acum erau nevoiţi să meargă la Cluj pentru a practica sportul preferat.  Aceştia au făcut "câteva lungimi de bazin" demonstrând tuturor că la Turda în viitorul apropiat se poate face performanţă şi din acest sport.

Accesul în incinta bazinului de înot se va face de luni până duminică, între orele 9.00-21.00, elevii şcolilor turdene având prioritate în utilizarea bazinului, pe bază de programare şcolară, în intervalul orar 9.00-15.00, de luni până vineri, pe perioada anului şcolar.

Intrarea în bazinul de înot este de 5 lei pentru copii/elevi/studenţi, iar adulţii plătesc 10 lei, tarifele fiind valabile pentru o şedinţă de maxim 2 ore. Se vor putea face şi abonamente. Acestea vor costa 100 lei pentru adulţi şi includ 12 şedinţe, iar pentru copii preţul acestora ajunge la jumătate - 50 lei.

Bazinul are cinci culoare, adâncimea apei este variabilă, fiind cuprinsă între 1,20 m şi 1,80 m., cu block-starturi la capătul mai adânc.

Capacitatea bazinului este de 60 de persoane, fiind proiectat pentru a fi utilizat simultan de două clase de elevi.

Copiii dar şi adulţii vor avea acces la patru vestiare, prevăzute cu dotări moderne, duşuri şi grupuri sanitare, dar şi un cabinet de prim ajutor, plus doi instructori de înot.

Tudor Ştefănie: "Am promis, am făcut! Bazinul de înot este funcţional de astăzi"

Primarul Tudor Ştefănie a declarat să proiectul a început încă din anul 2008, dar din lipsa finanţării a fost stopat. În noiembrie 2010, Grup 4 Instalaţii a început să reia lucrările, iar după doi ani de zile a fost dat în folosinţă.

"Pot să spun cu mândrie astăzi că...am promis şi s-a realizat! Este un lucru extraordinar, cred că toţi politicienii care au contribuit la realizarea acestui obiectiv trebuie să fie mândri că am ajuns la acest moment. Iată că Salina Turda a devenit un reper de renume european şi chiar mondial, iată că acest bazin de înot a fost realizat la dorinţa părinţilor turdeni dar şi a copiilor care nu aveau în acest oraş de mai bine de 20 de ani un astfel de. Îi rugăm pe toţi cei din CUA să îşi trimită cu încredere copii să înveţe înotul la Turda" spune Ştefănie.

Recent consilierii locali au aprobat proiectul ce desemnează SC Turda Salina Durgău SA, drept administrator al bazinului de înot.



 

abonare newsletter