Actualitate

Conservarea şantierului Sălii Polivalente va fi terminată în martie

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/06/polivalenta_sc_01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />După finalizarea lucrărilor de conservare a şantierului Sălii Polivalente se va relua licitaţia pentru continuarea restului de lucrări astfel încât sala să fie gata în acest an.

Lucrările de conservare a şantierului Sălii Polivalente începute în a doua jumătate a lunii decembrie vor fi încheiate la începutul lunii martie, a anunţat, astăzi, primarul Emil Boc. Imediat după încheierea acestei etape, va urma organizarea unei licitaţii pentru derularea restului de lucrări. „Va fi finalizată la începutul lui martie componenta care ţine de conservare, conform contractului pe care l-am încheiat în urma solicitării noastre bazată pe avizul ANRMAP (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice – n.red.) şi la începutul lui martie va fi declanşată licitaţia pentru restul rămas de executat”, a declarat Boc.


Studiu pentru restul lucrărilor

În paralel cu executarea lucrărilor de conservare a şantierului, Primăria Cluj-Napoca a comandat un studiu independent pentru a afla ce lucrări mai trebuie derulate pentru finalizarea Sălii Polivalente. Primarul a subliniat că acest studiu se finalizează în această perioadă, concomitent cu încheierea părţii care ţine de conservare. „Se pregăteşte apoi restul rămas de executat astfel încât, să sperăm că anul acesta dacă nu vor apărea complicaţii juridice toate elementele care ţin de Sala Polivalentă să fie finalizate”, a adăugat Boc.

Conservarea costă aproape 1 milion de euro

Primăria Cluj-Napoca s-a văzut nevoită să deruleze lucrările de conservare pentru a evita degradarea şantierului pe perioada iernii, valoarea acestor lucrări fiind de 5 milioane lei, adică aproape 1 milion de euro. Conservarea include montarea unui acoperiş care va avea caracter permanent plus finalizarea structurii de rezistenţă, montarea unor grinzi metalice şi alte lucrări. Conservarea a fost atribuită firmei CON-A din Sibiu cea care a făcut şi restul lucrărilor dinainte de conservare.



Citeşte şi:

Lucrările la Sala Polivalentă se reiau abia în primăvară

Ultimele Stiri
abonare newsletter