Actualitate

Bază sportivă de 2 milioane de EURO pe locul fostului cartodrom din Gheorgheni

<p><strong>O bază sportivă şi de agrement ar urma să fie construită în cartierul Gheorgheni pe locul fostului cartodrom, a anunţat, miercuri, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Baza sportivă ar urma să fie construită pe o suprafaţă totală de 9,4 hectare, costurile ridicării ridicându-se la două milioane de euro.</strong>


Potrivit lui Boc, proiectul construirii bazei sportive va fi inclus în bugetul pe 2013, iar termenul de execuţie şi finalizare ar fi în 2014.

„E vorba despre propunerea primăriei de a realiza o baza sportivă şi de agrement pe locaţia fostului cartodrom, astfel încât să oferim Clujului o baza sportivă modernă de agrement, cu utilităţi diverse, precum practicarea unor sporturi, fotbal, baschet, tenis de masă, atletism, dar şi realizarea unui skate-park, a unui patinoar, a unui perete de escaladări şi o pistă de atletism. Suprafaţa pe care propunem realizarea acestei baze sportive este de 9,4 hectare toată în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca”, a declarat Emil Boc.

Primarul a mai precizat că în prima fază se va realiza un studiu geo-topo, planul urbanistic de detaliu, studiul de fezabilitate. Faza a doua presupune proiectarea şi licitaţia pentru execuţia proiectului, după care se va trece la realizarea proiectului

„Costurile posibile le vom avea după efectuarea studiului de fezabilitate, dar acestea se ridică la două milioane de euro. Va fi o bază sportivă pentru clujeni şi în niciun caz nu vom închiria locul să ne recuperăm investiţia. Investiţia de la cartodrom nu este făcută pentru a scoate profit. Nu obţinem profit, dorim să oferim servicii în baza legii, după impozitele pe care le plătesc clujenii. Accesul va fi liber, doar pentru unele terenuri vom percepe o taxă modică, pentru a acoperi taxele de întreţinere. În toamna acestui an dorim să înceapă execuţia, iar în 2014 să finalizăm investiţia pentru ca în 2015 să mai putem da tinerilor o bază sportivă pe măsură”, a mai precizat edilul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter