Actualitate

Alertă de TSUNAMI pe coastele estice ale Japoniei

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/06/tsunami.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un tsunami de 50 de centimetri ar urma să ajungă, miercuri, începând cu ora 16.30 (09.30 ora României) pe coastele estice ale Japoniei, în urma cutremurului puternic produs pe insulele Solomon, au avertizat autorităţile nipone, citate de AFP. </strong></p>

 


"Sunt vizate zonele de coastă din Hokkaido (nord) până în insula Kyushu (sud), precum şi tot litoralul Okinawa (sud)", a precizat un oficial din cadrul agenţiei de meteorologie japoneze.

"Ca măsură de precauţie, să nu vă apropiaţi de coastă", a adăugat el, chiar dacă înălţimea valului seismic este estimată la 50 de centimetri.


Un cutremur puternic s-a produs la ora 01.12 GMT (03.12 ora României), între insulele Solomon şi Vanuatu, la nord-est de Australia, în apropiere de insulele Santa Cruz, afectate de o serie de seisme puternice în ultimele zile, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific a emis o alertă pentru o mare parte din teritoriile situate între Papua Noua Guinee şi Hawaii, dar aceasta a fost ridicată la ora 03.45 GMT (05.45 ora României).



 

Citeşte şi:


CUTREMUR puternic în largul insulelor Solomon, risc de TSUNAMI

abonare newsletter