Actualitate

Câţi părinţi verifică ce prieteni îşi fac copiii lor pe Facebook sau Messenger?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/05/facebook.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproape 70 % dintre părinţi afirmă că nu verifică ce prieteni sau contacte adaugă copiii lor pe profilul de reţea socială sau în lista de yahoo messenger, iar 19,9 % dintre ei ştiu despre copiii lor că s-au întâlnit faţă în faţă cu o persoană pe care au cunoscut-o pe internet.</strong></p>

 

Organizaţia "Salvaţi copiii" a prezentat marţi, de Ziua siguranţei pe internet, "Studiul privind utilizarea internetului în familie", care arată că 86,2 % dintre copii spun că folosesc internetul zilnic, iar 87% dintre ei au cont pe Facebook. Dintre cei prezenţi pe o reţea de socializare, 29 % au profiluri publice.


De asemenea, peste jumătate dintre copii afirmă că au fost jigniţi sau deranjaţi în mediul online, iar 43 % spun că în ultimul an au văzut pe internet imagini sau filme cu conţinut sexual.

Pe de altă parte, 62,9 % dintre părinţi spun că nu verifică ce prieteni sau contacte adaugă copiii lor pe profilul de reţea socială sau în lista de messenger, 71,3 % nu controlează mesajele de pe e-mail sau messenger, iar 58,7 la sută nu verifică site-urile vizitate cei mici.


Potrivit studiului, aproape jumătate dintre părinţii chestionaţi au afirmat că ştiu despre copiii lor că în ultimul an au văzut imagini agresive sau violente cu oameni care atacă sau omoară alţi oameni, 21,6 % - că au văzut imagini cu conţinut sexual pe internet, iar 19,9% - că cei mici s-au întâlnit cu faţă în faţă cu o persoană pe care au cunoscut-o pe internet.

Dintre copiii care afirmă că s-au întâlnit faţă în faţă cu cineva cunoscut pe internet (55 % din total eşantion), 10 % spun că au fost deranjaţi ca urmare a acestui fapt.


Studiul mai arată că majoritatea se întâlnesc cu persoane de aceeaşi vârstă, vorbesc cu alte persoane despre această întâlnire, iar jignirile sunt principalul lucru pe care copiii îl menţionează ca fiind deranjat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter