Actualitate

Ministerul Educaţiei doreşte realizarea unui “Ghid şcolar pentru utilizarea în siguranţă a internetului”

<p><strong>Organizaţia Salvaţi Copiii şi Ministerul Educaţiei propun, în urma unei ample cercetări privind folosirea internetului de către minori, realizarea unui "Ghid şcolar pentru utilizarea în siguranţă a internetului", care să fie un material educativ şi pentru profesori. </strong>

"Dincolo de conştientizare şi să vorbim despre, important este să ştiu ce să fac şi cum să fac. Un ghid are un astfel de rol: a-i pune profesorului la îndemână un instrument cu care să intervină asupra copiilor. (...) În şcoală, sigur că se poate controla pe ce site-uri intră elevul în timpul orelor, există dispozitive şi mijloace pentru a face acest lucru. Probabil şi acasă există, într-o oarecare măsură, posibilitatea de a aplica diverse metode de control parental. Pare din ce în ce mai greu să faci acest lucru pe telefoane. (...) Modalitatea lor de a căuta îi poate duce către zone care să însemne un pericol real", a spus Liliana Preoteasa, director general Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii din Ministerul Educaţiei.

Prevenirea infracţionalităţii online şi siguranţa pe internet reprezintă o preocupare constantă a Poliţiei Române încă din anul 2008, când a fost primul an de participare a României în programul European de siguranţă online pentru copii.


Începând din anul 2010, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor constituie prioritate naţională, subliniază IGPR într-un comunicat emis marţi, cu prilejul Zilei Siguranţei pe Internet, care în acest an este marcată pe 5 februarie.

În acest context, Poliţia Română, împreună cu Poliţia Norvegiană, a derulat Campania de prevenire a pornografiei infantile pe Internet "Tu cui dai accept?", ce a avut drept scop informarea elevilor din ciclul gimnazial, cu vârste între 11 şi 15 ani şi conştientizarea opiniei publice cu privire la modalităţile concrete de evitare a victimizării copiilor prin Internet.


Activităţile s-au adresat, de asemenea, părinţilor şi profesorilor, urmărind familiarizarea acestora cu realităţile online şi cu modalităţile de protecţie a minorilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter