Actualitate

Cluj: Slană-Fest 2013 – o sărbătoare a tradiției ardelene

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/04/targ-produse-traditionale-.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Breasla Meșteșugarilor din Transilvania organizează între 7-9 februarie a treia ediție a Festivalului Slană-Fest, un prilej de promovare a produselor tradiționale ardelenești.</strong></p>

”Slană-Fest este un eveniment menit să omagieze unul din alimentele de bază ale ardelenilor, slănina, care a salvat atâtea vieți de-a lungul anilor, dar a rămas oarecum ignorat la târguri și festivaluri culinare”, își justifică ghiduș demersul organizatorii.
Slană-Fest include un târg al produselor de casă, organizat între 7-9 februarie în incinta cafenelei Insomnia, pe strada Universității, lângă Palatul Continental. Producătorii și fermierii se pot înscrie gratuit, fiindu-le puse la dispoziție standuri de expunere de 3x2 m. ”Este o oportunitate pentru producătorii locali de a-și promova produsele și serviciile într-un oraș cu peste 400 de mii de locuitori”, precizează organizatorii.

Conform tradiției festivalului, în ultima zi, 9 februarie, de la ora 19, va avea loc concursul slăninelor de casă, jurizat de personalități din media și gastronomie. Cei care vor să se înscrie la concurs o pot face telefonic, la numărul 0741-915.082, trebuind doar să aducă un kilogram de slănină în ziua competiției. Câștigătorii concursului vor fi premiați, iar publicul va avea ocazia să guste din produse.


Concursul se va finaliza cu un picnic cu slănină prăjită și un recital al celebrilor lăutari din Palatca. Înscrierile pentru târg și concurs se pot face telefonic, la numărul  0741-915.082, sau prin e-mail, la adresa mestesugari@gmail.com.

Ultimele Stiri
abonare newsletter