Actualitate

Reg Presley, interpretul piesei "Wild Thing", a murit

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/05/reg-presley-476489151.jpg" border="0" alt="Sursa foto: www.mirror.co.uk" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Reg Presley, solistul trupei britanice The Troggs - celebră pentru hituri ale anilor '60 precum "Wild Thing", "With a Girl Like You" şi " Love Is All Around" şi care va concerta în Bucureşti luna aceasta -, a murit luni, în reşedinţa lui din Marea Britanie, la vârsta de 71 de ani, potrivit Reuters.

"A murit în linişte, acasă, iar eu, fratele meu şi mama noastră am fost alături de el", a declarat Karen, fiica muzicianului britanic, citată de World Entertainment News Network (WENN).


Reg Presley a anunţat în ianuarie 2012 că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. La scurt timp după aceea, a început să facă şedinţe de chimioterapie şi şi-a anunţat retragerea din trupa The Troggs.

Potrivit unui bun prieten al muzicianului, producătorul muzical Keith Altham, Reg Presley suferise, recent, şi câteva accidente vasculare cerebrale.


Trupa The Troggs a devenit cunoscută în 1966, cu piesa "Wild Thing", care a ajutat-o să devină una dintre cele mai de succes formaţii din curentul "garage rock" din acea epocă. Piesa "Wild Things", care a fost compusă de muzicianul american Chip Taylor, a ajuns pe primul loc în topul american şi pe locul al doilea în topul britanic.

 

abonare newsletter