Actualitate

Bivoli în dar pentru familile nevoiaşe din Aşchileul Mare şi Mera

<p><strong>Mai multe familii sărace din localităţile clujene Aşchileul Mare şi Mera vor primi în dar câte o bivoliţă în cadrul programului „Dar din dar” al organizatiei internaţionale umanitare Heifer</strong>.</p>

Ceremonia de pasare a darului va avea loc joi, 7 februarie 2013, în faţa căminului cultural din satul Aşchileul Mare. Potrivit principiului Heifer Internaţional: “Passing on the gift - Dar din dar”, familile care au primit anii trecuţi bivoliţe, vor dona la rândul lor altor famili nevioaşe câte o femelă tânără de bivol.

“Sunt impresionată de tot ce înseamnă ideea de „Dar din Dar” şi chiar ar trebui ca toţi oamenii să se ajute între ei. Am primit o bivoliţă în iarna lui 2010, s-a adaptat foarte bine şi ne asigură un salariu în casă” a declarat doamna Giloan, beneficiar al primelor plasamente în zonă.


Scopul proiectului este de a creşte veniturile şi de a îmbunătăţi alimentaţia familiilor beneficiare prin promovarea creşterii bubalinelor, la nivel local. Proiectul are ca obiective distribuirea de tineret bubalin şi oferirea instruirii pentru 30 de familii din cele două sate transilvănene, cu un buget total de 160 000 $. Primul grup ţintă a primit animalele în 2010 iar acum va avea loc prima pasare a 5 femele de tineret bubalin ce vor fi oferite altor familii nevoiaşe.

Cele două comunităţi au experienţă şi tradiţie în creşterea acestor animale. Din punct de vedere economic creşterea bivolilor este recomandată gospodăriilor cu resurse minime.

Ultimele Stiri
abonare newsletter