Actualitate

Slujbă de pomenire a ÎPS Bartolomeu, la doi ani de la moartea sa

<p><strong><img src="documente/stories/inmormantare_bartolomeu2.jpg" border="0" width="387" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Câteva sute de clujeni au participat, duminică, la slujba de pomenire a ÎPS Bartolomeu Anania, la doi ani de moartea mitropolitului. Slujba a fost oficiată la Catedrala Metropolitană din Cluj-Napoca de un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Andrei Andreicuţ.</strong></p>

Mitropolitul Andrei Andreicuţ a declarat după slujbă că ÎPS Bartolomeu Anania este un model de urmat. „Am oficiat slujba parastasului pentru mitropolitul Bartolomeu şi pentru episcopul Nicolae Ivan. (...) Mitropolitul Bartolomeu, om de înaltă cultură, verticalitate, probitate morală, a lăsat nestins în sufletul nostru dorul de a ne ridica la înălţimea înaintaşilor. (...) Ne uităm în sus la mitropolitul Bartolomeu şi la episcopul Nicolae şi vrem să le urmăm vrednicia şi dăruirea în slujirea lui Dumnezeu şi a oamenilor”, a spus mitropolitul Andrei Andreicuţ, citat de Agerpres.

ÎPS Bartolomeu Anania s-a născut pe 18 martie 1921 şi a murit pe 31 ianuarie 2011, iar în 3 februarie 2011 a fost înmormântat.

 

abonare newsletter