Actualitate

ADRIAN NĂSTASE, EXECUTAT SILIT. Instanţa a dispus recuperarea prejudiciului de 3,3 milioane de lei din "Trofeul Calităţii"

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/01/03-nastase.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Judecătoria Sectorului 1 a admis, vineri, cererea Inspectoratului de Stat în Construcţii de încuviinţare a executării silite a lui Adrian Năstase cu peste 3,3 milioane de lei, prejudiciul din dosarul "Trofeul calităţii", decizia neputând fi contestată. </strong></p>

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a solicitat miercuri instanţei Judecătoriei Sectorului 1 încuviinţarea executării silite a lui Adrian Năstase pentru un prejudiciu de peste 3,3 milioane de lei stabilit în obligaţia fostului premier prin decizia definitivă din dosarul "Trofeul calităţii".


Solicitarea a fost judecată vineri, instanţa admiţând cererea formulată de un executor judecătoresc în numele ISC. Potrivit deciziei instanţei, această cauză nu are cale de atac.

"Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de BEJ Timnea Vicenţiu-Pascal împotriva debitorului Năstase Adrian, la solicitarea creditorului Inspectoratul  de Stat în Construcţii. Încuviinţează executarea silită ce urmează a se efectua  în circumscripţia teritorială a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, potrivit art. 3711 alin. 3 C.proc.civ., pentru suma de 3.337.452,5258 lei, datorată de debitor în temeiul titlului executoriu reprezentat de Sentinţa penală nr. 176/30.01.2012 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală în dosar nr. 514/1/2009, rămasă definitivă prin Decizia nr. 160/20.06.2012 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 judecători în dosar nr. 2470/1/2012, precum şi pentru cheltuielile de executare. Fără cale de atac, conform art. 3731 C.proc.civ.", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1.


În 29 ianuarie, ISC a formulat la Judecăroria Sectorului 1 şi o cerere de încuviinţare a executării silite a Dianei Gasparovici, aceasta urmând să se judece în 8 februarie, potrivit site-ului instanţei.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.


Instanţa a decis atunci şi să menţină dispoziţiile sentinţei date de prima instanţă prin care Adrian Năstase, Jianu Irina Paula, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana, Vasile Mihail Cristian, Diana Gasparovici, SC A Rond SRL (societate a soţilor Popovici), SC Eurografica SRL (firmă lui Vasile Cristian Mihai) sunt obligaţi să plătească despăgubiri civile totalizând 6.481.383 lei (1.451.435 euro).

Diana Gasparovici, care a primit cinci ani de închisoare cu executare, este singurul condamnat din dosar care nu se află în închisoare, ea nefiind găsită de Poliţie.



Citește și:

Dosarul "Trofeul calităţii": Adrian Năstase NU MAI CONTESTĂ pedeapsa


Adrian Năstase rămâne în arest



Ultimele Stiri
abonare newsletter