Actualitate

Raed Arafat, pe lista scurtă a candidaţilor la 'Europeanul Anului 2013'

<p><strong>Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a fost selectat de ediţiile europene ale revistei Reader's Digest pe lista scurtă cu opt personalităţi ale căror eforturi au determinat schimbări semnificative în societate, informează vineri Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.</strong></p>

În fiecare an, un juriu format din redactorii-şefi ai celor 20 de ediţii europene ale Reader's Digest onorează o personalitate remarcabilă din Europa care s-a dedicat cu generozitate şi curaj servirii semenilor săi.

În acest an, câştigătoarea premiului este jurnalista poloneză Agnieszka Romaszewska, de 51 de ani, desemnată Europeanul Anului 2013.

Premiul reprezintă un semn al aprecierii faţă de campania mediatică a jurnalistei poloneze, care luptă pentru apărarea valorilor democratice în Belarus, stat condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, supranumit în media "ultimul dictator al Europei", menţionează sursa citată.


În etapa premergătoare desemnării câştigătorulu, juriul a selectat din zecile de propuneri primite o listă scurtă cu opt personalităţi, ale căror eforturi au determinat schimbări semnificative în societate. Printre aceştia s-a numărat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii din România Raed Arafat. El este considerat un pionier în medicină, cel care a reformat serviciul de asistenţă medicală de urgenţă din ţara noastră.

Raed Arafat este prezentat într-un articol amplu, publicat în toate ediţiile europene din luna februarie ale revistei Reader's Digest, alături de poveştile altor personalităţi internaţionale, ale căror eforturi puse în slujba semenilor lor au impresionat juriul: interpreta britanică Adele, paraşutistul Felix Baumgartner, campioana la Jocurile Paralimpice Oksana Savcenko, investigatorul de crime cibernetice Mikko Hyppönen, activistul politic Srdja Popović şi cercetătorul în domeniul bolilor neurologice degenerative Christine van Broeckhoven.

abonare newsletter