Actualitate

SECRET DIVULGAT: Vezi cine au fost austriecii care au fost invitați la vânătoarea de mistreți a lui Țiriac

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/01/hunting-3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul tenismen român Ion Ţiriac a invitat recent oaspeţi internaţionali celebri să i se alăture la o vânătoare de mistreţi la Balc, în nord-vestul României, iar ''Vier Pfoten'', organizaţia internaţională pentru prevenirea cruzimii faţă de animale, a publicat numele oaspeţilor lui, deşi acesta a fost un secret bine păzit, informează Austrian Independent. </strong></p>

Printre austriecii celebri invitați la vânătoarea de mistreţi de la Balc se numără fostul director executiv al Magna (constructor canadian de piese auto), Siegfried Wolf, fostul ministru al transporturilor şi candidat la preşedinţie, Rudolf Streicher, preşedintele consiliului de administraţie al Bank Austria, Erich Hampel, şi Rauch Franz, un producător de sucuri de fructe.

''Vier Pfoten'' a organizat o demonstraţie paşnică la Viena, făcând apel la oaspeţii partidei de vânătoare să-şi înlocuiască armele cu rachete de tenis şi să înceteze să mai omoare animale pentru amuzament. Organizaţia a lansat, de asemenea, un balon cu aer cald purtând inscripţia: "Încetaţi să omorâţi, jucaţi tenis!"

"Nu există nici un fair-play într-o vânătoare cu hăitaşi", a declarat Gabriel Păun, directorul de campanii al ''Vier Pfoten International''. "Animalele nu au nici o opţiune pentru a se salva şi mor fără scăpare. Ion Ţiriac ar trebui să-şi organizeze întâlnirile de afaceri într-un cadru etic acceptabil", a adăugat el.

Ziarul austriac aminteşte că, începând din 2005, Ion Ţiriac a invitat în mod repetat parteneri de afaceri de succes şi prieteni pentru a lua parte la vânători cu hăitaşi în România. Cel puţin 1.700 de mistreţi au fost ucişi în aceste vânători.

Ţiriac păstrează secretă data acestor evenimente deoarece au devenit o problemă aprig dezbătută, precizează publicaţia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter