Actualitate

Directorul Spitalului din Năsăud s-a RĂZGÂNDIT. Nu-și mai dă DEMISIA

<p><strong>Directorul Spitalului orăşenesc Năsăud, dr. George Adrian, care joi a anunţat că va demisiona din funcţie, după scandalul generat de decesul unei fetiţe de patru ani diagnosticate iniţial cu entorsă, s-a răzgândit în privinţa acestui demers, după ce o parte din consilierii locali l-au convins să nu facă acest lucru.</strong>


Primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea, a declarat pentru AGERPRES că la şedinţa de joi după-masă a Consiliului Local directorul spitalului a prezentat raportul de activitate pe anul 2012 şi a venit cu demisia semnată, însă a fost convins de consilierii PDL şi de un consilier PSD, care este medic în acelaşi spital, să nu recurgă la acest gest.

Dr. George Adrian scrisese în demisia sa că face acest lucru la 'presiunea' autorităţilor judeţene şi a cerut să i se acorde preavizul legal de 45 de zile lucrătoare.

Având în vedere că medicul şi-a retras demisia, aceasta nu a mai putut fi supusă votului Consiliului Local Năsăud.

Primarul oraşului Năsăud spune că a luat măsuri în vederea constituirii unei comisii care să evalueze activitatea managerială a directorului spitalului orăşenesc, formată din reprezentanţi ai primăriei, consiliului local, Direcţiei de Sănătate Publică şi Colegiului Medicilor. Potrivit edilului, această comisie îşi va începe activitatea cel mai probabil de luni, 4 februarie.

Joi, la ora 12,00, directorul spitalului din Năsăud a convocat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat că nu se consideră vinovat nici ca manager, nici ca doctor în cazul fetiţei de patru ani decedate, însă doreşte să răspundă prin demisia sa solicitării venite din partea prefectului de Bistriţa-Năsăud, a preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi a primarului oraşului Năsăud.


Citește și:


Prima demisie în cazul fetiţei decedate din cauza unei simple entorse

abonare newsletter