Actualitate

CHINA: Cel puţin 26 de morţi după ce un camion cu petarde a explodat, provocând prăbuşirea unui pod

<p><strong>Cel puţin 26 de persoane au murit vineri în explozia unui camion, încărcat cu dispozitive pirotehnice şi petarde, care a provocat prăbuşirea unui pod, în centrul Chinei. Platforma podului, aflat în provincia Henan, s-a prăbuşit parţial din cauza suflului exploziei, antrenând, în cădere, vehicule, potrivit unor imagini postate pe pe microbloguri, a anunţat postul Radio Chine Internationale.

Explozii de material pirotehnic, care nu se conformează întotdeauna normelor de securitate, nu sunt un lucru rar în China, în preajma Anului Nou chinezesc, care în acest an cade pe 10 februarie.


Potrivit postului Radio Chine Internationale, explozia s-a produs vineri dimineaţa. La momentul respectiv, pe podul rutier, înalt de câţiva zeci de metri, circulau camioane de mare tonaj, care s-au prăbuşit de pe pod.

Chinezii utilizează petarde şi focuri de artificii pentru a-şi exprima bucuria în cursul unor evenimente festive, ca de exemplu căsătorii, întâlniri sportive, concerte, dar mai ales de Anul Nou, când exploziile sunt utilizate "să alunge spiritele rele".


Aproximativ 200 de oraşe chineze au interzis, începând din 1994, utilizarea petardelor în cursul sărbătorilor tradiţionale, din cauza numărului mare de accidente. Aceste interdicţii au fost anulate progresiv, în ultimii ani, sub presiunea publicului şi din motive comerciale.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter