Actualitate

De unde o fi având un funcționar public atâția bani?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/31/otelul-rosu.jpg" border="0" width="451" height="258" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Poliţiştii din judeţul Caraş-Severin fac o anchetă după furtul unui seif de o tonă plin cu bani şi bijuterii din aur dintr-o locuinţă din Oţelu Roşu. Prejudiciul depăşeşte 1,7 milioane de lei, iar anchetatorii au un cerc de suspecţi în acest caz. Păgubitul este Petre Lupşac, şeful Administraţiei Finanţelor Publice Oţelu Roşu care avea în 2012 un salariu lunar de aproximativ 2.800 de lei, informează Evz.ro. </strong></p>

 


Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri seară, de Poliţia Judeţeană Caraş-Severin, Poliţia oraşului Oţelu Roşu a fost sesizată în scris, în cursul zilei de marţi, de un bărbat din localitate despre faptul că, fiind plecat de acasă mai multe zile în cursul lunii ianuarie, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, de unde i-au sustras bunuri, bijuterii din aur şi sume de bani.

Potrivit sesizării, din garajul locuinţei a fost furat un seif metalic în care se aflau sumele de 370.000 de euro şi 160.000 de lei. „Se desfăşoară activităţi de cercetare, în continuare, facem deja audieri de persoane, însă nu vă putem comunica, deocamdată, calitatea acestora. Avem un cerc de suspecţi în acest caz, însă, aşa cum vă spuneam, ancheta este în desfăşurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ciceronis Diaconescu.


Au furat un seif de o tonă!

Jaful a fost dat în momentul în care cuplul, Mihaela-Cristina şi Petru Lupşac, era într-o vacanţă exotică în Tailanda. Revenit în ţară după vacanţa exotică, Petru Lupşac a avut parte de un şoc în momentul în care a ajuns la locuinţa sa din Oţelu Roşu. Casa îi fusese spartă şi seiful în burduşit cu bani lipsea. În total, peste 15 miliarde de lei vechi. „Aveam aproximativ 300.000 de euro şi un miliard şi jumătate de lei, banii societăţii la care e soţia administrator, bani personali şi ai părinţilor mei. Erau într-un seif de o tonă. Asta e problema, că nu ştiu cum au furat un seif de o tonă”, a declarat pentru Express de Banat, Petru Lupşac.

Pentru comparație, să precizăm că, în 2012, salariul mediul lunar pe economie nu a depășit 1.600 de lei.


Foto: evz.ro

Ultimele Stiri
abonare newsletter