Actualitate

Prima demisie în cazul fetiţei decedate din cauza unei simple entorse

<p><strong>Directorul Spitalului Orăşenesc Năsăud, George Adrian, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că îşi va depune demisia în cursul zilei, în urma scandalului declanşat de decesul unei fetiţe de patru ani din localitate, diagnosticată iniţial cu o entorsă la gleznă.</strong></p>

Directorul a declarat că nu se consideră vinovat nici ca manager, nici ca doctor în acest caz, însă doreşte să răspundă prin demisia sa solicitării venite din partea prefectului de Bistriţa-Năsăud, a preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi a primarului oraşului Năsăud.

'Eu le-am promis dânşilor, pentru că am fost chemat (miercuri - n.r.) la primărie, unde erau de faţă domnul prefect, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean şi domnul primar Romocea. Domnul prefect Ţintean a spus: domnule doctor, ar fi bine să vă daţi demisia de onoare, întrucât, în urma discuţiilor pe care le-aţi avut prin interpelarea de la televizor, trebuie să spălăm problema judeţului. Atunci, de moment, le-am explicat care este situaţia cu spitalul, cum stăm cu datoriile, cum stăm cu tot, şi am promis că în 15 minute vin şi îmi dau demisia. Venind la spital, toată lumea a venit pe lângă mine şi mi-a spus să nu-mi dau nicio demisie, să organizeze conferinţă de presă şi după aceea să vedem ce se întâmplă. (...) Eu acum, ca să nu fiu ca şi alţi preşedinţi care propun demisii şi nu şi-o dau, pentru mine ar fi foarte bine să îmi dau demisia. (...) Pentru mine ar fi mai simplu să-mi dau demisia ca să... orgoliu. Oricum va fi peste trei luni, dacă vin în control. (...) Decizia mea, ca să fie adevărat, este să-mi dau demisia astăzi', a declarat directorul spitalului din Năsăud, citat de Agerpres.

Dr. George Adrian va participa, joi, la şedinţa Consiliului Local Năsăud, unde va prezenta raportul de activitate al spitalului pe anul 2012, ocazie cu care îşi va anunţa şi demisia din postul de conducere.

Directorul a precizat că toţi colegii din spital i-au cerut să nu demisioneze, dar va renunţa la postul de conducere şi va continua să se pună dispoziţia Colegiului Medicilor şi a organelor de anchetă până la clarificarea condiţiilor în care a survenit decesul fetiţei de patru ani.

George Adrian este primul medic care a văzut-o, în data de 10 ianuarie, pe fetiţa de patru ani, Antonia. Acesta spune că părinţii au declarat că fetiţa căzuse cu două zile înainte pe gheaţă. În urma radiografiei, diagnosticul pus a fost de entorsă la gleznă, iar fetiţa a fost trimisă spre un specialist ortoped de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, având în vedere că spitalul năsăudean nu are un astfel de specialist, cu excepţia unui ortoped de la Dej care urma să fie de gardă vineri, 11 ianuarie.

La spitalul de la Bistriţa s-a confirmat diagnosticul, însă părinţii au revenit a doua zi seara la spitalul din Năsăud, unde medicul din Dej i-a pus fetiţei o atelă gipsată. Lunea următoare, fetiţa ajungea la Spitalul de copii din Cluj-Napoca, unde a murit pe masa de operaţie în urma unui şoc toxico-septic, potrivit datelor preliminarii ale anchetei.

Medicul George Adrian lucrează la spitalul din Năsăud din anul 1987, fiind ca specializare radiolog, iar din 2001 este în funcţia de director.

La conferinţa de presă de joi au fost prezente mai multe cadre medicale din Spitalul orăşenesc din Năsăud, care îl susţin pe directorul demisionar.

Colegiul Medicilor Bistriţa-Năsăud îl va audia din nou pe doctorul George Adrian în data de 6 februarie. În paralel, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a declanşat o anchetă în acest caz, fiind aşteptate concluziile finale ale medicilor legişti

 

abonare newsletter