Actualitate

VIDEO: Elevii chiulangii, „vânaţi” la Iulius Mall de Poliţie şi Jandarmerie

<p><strong>20 de elevi care au chiulit de la ore au fost prinşi, ieri, în Iulius Mall într-o acţiune comună a poliţiştilor şi jandarmilor care a durat doar 40 de minute.</strong></p>

 

Din cei 20 de elevi, 19 au lipsit de la cursuri nemotivat şi unul singur avea motivare pentru a merge la analize medicale, însă în momentul în care a fost depistat de poliţişti se afla la cafea cu fratele său.


Acţiunea de verificare a elevilor care chiulesc de la ore este organizată de Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Cluj împreună cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca şi Poliţia Locală şi se va derula pe parcursul a două săptămâni. Verificarea elevilor va fi reluată apoi ori de câte ori este nevoie.

Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca a declarat că în aceste zile vor mai fi organizate acţiuni blitz de tipul celei organizate ieri în Iulius Mall. Potrivit şefului Poliţiei municipale, locurile preferate de elevi atunci când chiulesc sunt mall-urile şi barurile de lângă şcoală.


Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al ISJ Cluj a subliniat că metoda cea mai eficientă pentru reducerea absenteismului şcolar este montarea de camere de supraveghere în clase, holuri şi curtea şcolii pentru a supraveghea elevii în timpul pauzelor.

abonare newsletter