Actualitate

424 de judecători din ţară au votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM

<p style="text-align: justify;"><strong>424 de judecători de la 13 Curţi de Apel din ţară au votat pentru revocarea din CSM a judecătorului Alina Ghica. Într-un comunicat transmis miercuri de Curtea de Apel Cluj se menţionează că doar 39 de judecători au fost împotriva măsurii. </strong></p>

„Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj, cea care la data de 10.01.2013 a iniţiat procedura de revocare din calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica, a centralizat rezultatele votului ca urmare a întrunirii adunărilor generale la 13 Curţi de apel din totalul de 16. (...) La fiecare dintre aceste curţi de apel peste două treimi dintre judecătorii instanţei au votat pentru revocarea doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica după cum rezultă din tabelul anexat. În urma centralizării voturilor, la aceste Curţi de apel, precum şi la Curtea de Apel Cluj a rezultat că, dintr-un număr total de 514 judecători cu drept de vot, au participat la şedinţa adunărilor generale 475 de judecători, din care 424 de judecători au votat pentru revocarea doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica, 39 au votat împotrivă, 10 voturi au fost nule şi au existat 2 abţineri”, se menţionează în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, judecătorul Claudia Ilieş.



Curţile de Apel unde s-au întrunit adunările generale ale judecătorilor sunt cele din Alba Iulia, Braşov, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Târgu Mureş, Timişoara, Cluj, la care se adaugă Curtea Militară de Apel Bucureşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter