Actualitate

Cioacă, trimis în judecată pentru OMOR şi PROFANARE DE MORMINTE

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/30/cioaca-cristian.jpg" border="0" width="343" height="257" style="margin: 2px 5px; float: left;" />Poliţistul Cristian Cioacă a fost trimis miercuri în judecată de procurorii Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis în august 2007 soţia, avocata Elodia Ghinescu. </strong></p>

 


Acuzaţia de profanare de morminte vine după o decizie recentă a Curții Europene pentru Drepturile Omulului (CEDO) prin care criminalii care își ciopârțesc victimele trebuie cercetați pentru acest lucru într-un dosar separat de cel de omor. În cazul lui Cioacă, procurorii au presusupus că, după ce și-a omorât nevasta, polițistul a tăiat-o în mai multe bucăți pentru a o face mai ușor de transportat și a îngropat-o undeva.
Cristian Cioacă a fost arestat în 5 decembrie pentru 29 de zile, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, după ce procurorii Parchetului General au adus noi probe care îl incriminează.

Procurorii au găsit urme de sânge aparţinând Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cioacă, pe o mochetă din portbagajul maşinii politistului şi în mai multe locuri din apartamentul lor, iar una din aceste pete are dimensiunea de 50 cm.

Potrivit achetatorilor în noaptea de 29 august 2007, "în cadrul unui conflict grefat pe starea de tensiune dintre cei doi soţi, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri".


Citeşte şi:


Cristian Cioacă va fi cercetat în continuare în arest


Tribunalul Bucureşti decide luni dacă îl eliberează din arest pe poliţistul Cristian Cioacă


 


 

abonare newsletter