Actualitate

Vezi care au fost MOTIVELE care au dus la mutarea festivalului Peninsula la Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/30/peninsula m 30.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Principalele motive pentru care organizatorii au decis mutarea festivalului Peninsula de la Mureş la Cluj-Napoca au fost problemele cu terenurile şi dorinţa de a creşte vizibilitatea festivalului. </strong></p>


Bodor Laszlo, directorul Peninsula, a declarat că a luat această decizie de a muta festivalul la Cluj-Napoca din dorinţa de a creşte vizibilitatea festivalului. „Câteva argumente pentru care am luat această decizie: la fiecare ediţie se umblă zvonul că festivalul se mută ori la mare, ori la Braşov, ori în capitală. În ultimele trei săptămâni când au început zvonurile despre această mutare, mutarea s-a împlinit. Aici am găsit uşi deschise. Ca festivalul să crească ne trebuie şi un public şi o strategie adecvată. Din 2009 am pus bazele unei strategii, festivalul a crescut, am început să elaborăm o strategie pe mai mulţi ani. De aceea am amânat anunţul oficial al Festivalului pentru că trebuia să punem cap la cap strategia pentru următorii 3-4 ani”, a precizat Bodor Laszlo.

Bodor Laszlo a mai precizat că cel mai important motiv pentru care a decis mutarea festivalului Peninsula la Cluj-Napoca au fost problemele legate de terenurile pe care s-a desfăşurat Peninsula.

„Am avut probleme cu terenul, aparţineau mai multor persoane fizice. Mai mult, pe aceste terenuri nu a existat infrastructură, am cheltuit o grămadă de bani pentru producerea de curent electric. În loc să aducem formaţii, noi i-am cheltuit pe infrastructură. Vă dau un exemplu, în patru săptămâni am reuşit să discutăm cu Consiliul Local şi Primăria Cluj-Napoca atâtea lucruri şi detaşii, cât nu am reuşit cu Primăria Târgu Mureş în 10 ani. Dacă vrem să construim o strategie trebuie să avem o bază, fără teren fără bază, cum să facem o strategie?”, a adăugat Bodor.

Potrivit lui Bodor Laszlo, la ediţia din acest an sunt aşteptaţi 80.000 de vizitatori. Preţul unui abonament se situează între 110 şi 180 de lei, în funcţie de perioada achiziţionării. De asemenea, preţul unui bilet de o zi este între 50 şi 90 de lei.

„Am început în 2003 ca un festival studenţesc, cu trupe din România şi Ungaria. Am avut 600.000 de vizitatori în 10 ani. Pentru Transilvania e un lucru bun că aducem staruri internaţionale şi că se întâmplă şi aici concerte, nu numai la Bucureşti. La Cluj-Napoca este mult mai uşor de ajuns, inclusiv cu trenul, având în vedere că marea majoritate a oamenilor care vin la Peninsula utilizează trenul, ca mijloc de transport. La Târgu Mureş era mai greu de ajuns cu trenul. Potrivit datelor nostre, cei mai mulţi peninsulari vin din Cluj”, a mai adăugat Bodor Laszlo.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter