Actualitate

OFICIAL: PENINSULA se mută la Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/30/12 peninsula.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: left;" />Cel mai mare festival din România, Peninsula, va fi organizat, începând din acest an la Cluj-Napoca. Anunţul oficial a fost făcut miercuri de primarul Emil Boc şi de directorul festivalului Peninsula, Bodor Laszlo. Peninsula se va desfăşura pe Valea Gârbăului, pe un teren de 10 hectare, în perioada 18-21 iulie.</strong></p>

 

Potrivit primarului Emil Boc, autorităţile locale se vor implica în susţinerea festivalului în ceea ce priveşte infrastructura şi mediatizarea lui. „Am decis să organizăm împreună festivalul Peninsula şi festivalul Delahoya, în parteneriat. Festivalul Peninsula va avea loc în perioada 18-21 iulie şi festivalul Delahoya va fi organizat în perioada 14-15 iunie, locaţia ambelor locaţii fiind Valea Gârbăului. Astăzi a fost semnat protocolul de colaborare. Dorim ca Peninsula să devină un brand al Clujului, iar în următorii ani vrem ca acest festival să devină un brand major pentru Cluj Capitală Culturală  a Tineretului în 2015”, a precizat primarul Emil Boc. 

Potrivit protocolului semnat astăzi, Primăria Cluj-Napoca se va implica în susţinerea festivalului cu obligaţii ce ţin de pregătirea infrastructurii ca festivalul să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii.

„Locaţia este cea de la Valea Gârbăului pe un teren de 10 hectare. Primăria va asigura condiţiile necesare pentru a avea apă, curent electric, drum, transport în comun, iluminat public, mediatizarea festivalului. Organizatorii festivalului au depus şi o cerere de finanţare. Se va discuta această cerere şi sunt convins că vor beneficia şi de o sumă pe care o va aloca Consiliul Local”, a mai precizat Boc. 


 

Bugetul Festivalului pentru anul 2013 - Un milion de euro.


Primarul Emil Boc a mai precizat că există încă trei soluţii alternative pentru a asigura locaţia pentru continuarea festivalului în caz că Valea Gârbăului va deveni cartier de locuinţe, fără a preciza care sunt acestea.

Festivalul Peninsula, care se desfăşoară de 10 ani la Târgu Mureş, a reunit de-a lungul timpului sute de artişti, printre ei numărându-se Korn, Tricky, Europe, Gorillaz Sound System, The Rasmus, Nine Inch Nails, Fedde Le Grand, Kosheen, Exploited, Gogol Bordello, Theatre of Tragedy, Iggy Pop, Zdob şi Zdub, Luna Amară, Omul cu Şobolani, Viţa de Vie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter