Actualitate

Avocat în dosarul furtului de tablouri: Unii dintre suspecţi vor fi testaţi la poligraf

<p style="margin: 0px 0px 15px; padding: 0px; line-height: 21px; color: #333333; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/29/tablouri.png" border="0" /></strong></p> <p style="margin: 0px 0px 15px; padding: 0px; line-height: 21px; color: #333333; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;"><strong>Avocatul unui inculpat din dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam a afirmat marţi, la ieşirea de la DIICOT, că unii dintre suspecţi au acceptat să facă testul cu detectorul de minciuni, precizând totodată despre clientul său că acesta poate dovedi că se afla în Belgia la momentul infracţiunii, scrie Mediafax. </strong></p>

 


Apărătorul lui Radu Dogaru a spus că acesta, în perioada în care a avut loc furtul tablourilor, s-ar fi aflat în Belgia, cazat la un hotel, şi că poate dovedi această stare de fapt cu declaraţia unor martori, dar şi cu o serie de înregistrări video ce ar putea fi obţinute de către autorităţi.

Potrivit avocatului, atât Dogaru, cât şi alţi suspecţi din acest dosar, şi-au manifestat dorinţa de a fi supuşi la testul poligraf, acesta urmând să se facă miercuri.


Acelaşi avocat a afirmat că procurorii s-ar afla pe o pistă de anchetă greşită, care ar viza persoane fără nicio legătură cu furtul de tablouri.

Asistentul creatorului de modă Cătălin Botezatu, Petre Condrat, a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, în dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam, fiind acuzat de tăinuirea unui bun provenit dintr-o infracţiune.


Creatorul de modă a negat încă de vineri orice implicare a sa în cazul vânzării a două din cele şapte tablouri furate în octombrie 2012 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.

"Nu ştiu despre ce este vorba. Nu am nicio legătură cu ce s-a întâmplat şi nu am nicio legătură cu aşa ceva. Întreaga presă a sărit pe mine, când mai bine ar fi fost să ia legătura cu organele abilitate, respectiv Parchetul. Este vorba despre imaginea mea, care are de suferit dacă numele meu este adus nejustificat în asemenea scandal. Dacă un cunoscut al meu sau un fost colaborator face ceva, nu înseamnă că eu am vreo vină sau sunt implicat. Repet, nu sunt implicat în asemenea acţiune", a spus Botezatu.


Pe de altă parte, poliţiştii şi procurorii expertizează computerele ridicate în urma percheziţiilor la cei trei bărbaţi suspectaţi de implicare în furtul celor şapte tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, potrivit unor surse din Poliţie.

Anchetatorii urmăresc să afle dacă în computerele suspecţilor există indicii cu privire atât la comiterea faptei, cât şi la locul în care s-ar putea afla tablourile furate în octombrie 2012 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, au precizat sursele citate.


 

abonare newsletter