Actualitate

Secretar de stat în Ministerul Muncii: Românii merg în străinătate să caute un trai mai bun, nu să strice structura unei societăţi

<p><strong><img src="http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTQGnu71pWOzKPlTYDWI0BBZKKXnNRpMA1V1krURudvXJPWmwV-mg" border="0" width="450" height="258" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Românii care pleacă în străinătate fac un sacrificiu pentru un trai mai bun, nu se duc să strice obiceiurile, cultura şi comportamentul unei societăţi, a declarat, luni, secretarul de stat din Ministerul Muncii Codrin Scutaru, răspunzând unei întrebări privind îngrijorările britanicilor, scrie Mediafax.

"Există anumite îngrijorări în anumite state din Uniunea Europeană în privinţa românilor şi bulgarilor care vor să meargă acolo la muncă. Trebuie să facem tot ce ţine de noi ca să arătăm cine suntem. Trebuie să vadă că românii care vor să meargă în străinătate sunt persoane care caută un trai mai bun şi nu merg să strice structura unei societăţi. Vin să aducă o contribuţie. Ţine de modul cum ne comportăm", a spus secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.


Codrin Scutaru a atras atenţia asupra faptului că românii care pleacă să muncească în străinătate fac eforturi foarte mari pentru un trai mai bun, ei lăsând acasă copiii.

"Pentru munca în străinătate s-au făcut eforturi şi familii întregi de români au avut de suferit şi suferă în continuare. Aşa cum aţi văzut, aceşti copii nu au putut să treacă peste plecarea mamei sau tatălui în străinătate. Fenomenul trebuie privit la modul următor: oamenii care pleacă în străinătate se duc acolo făcând un sacrificiu pentru un trai mai bun. Nu se duc acolo să strice obiceiurile, cultura şi comportamentul acelei societăţi. Ţine de noi să comunicăm asta mai bine", a mai spus Scutaru.


El a mai spus că o eventuală decizie a Marii Britanii, de a prelungi restricţiile pentru români şi bulgari şi după 2014 poate fi îngrijorătoare pentru România, însă autorităţile trebuie să continue discuţiile cu cele britanice şi să le convingă ce fac românii care pleacă acolo.

Guvernul britanic ia în considerare, între alte opţiuni, lansarea unei campanii publicitare negative în România şi Bulgaria, în încercarea de a a-i convinge pe potenţialii imigranţi să nu vină în Marea Britanie după anularea restricţiilor, scrie presa britanică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter