Actualitate

„Prinţul bugetar” Mircea Pop a demisionat de la conducerea CNADNR

<p><strong><img src="http://media.rtv.net/image/201301/w620/mircea_pop_stanga_cu_barba_alba_si_ochelari_de_soare_79fc70124f_74765900.jpg" border="0" width="451" height="258" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Clujeanul Mircea Pop, catalogat „prinţul bugetar” datorită averii sale a demisionat, ieri, din funcţia de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

 


Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, afirmând că este inacceptabil că „angajaţii muncesc şi şefii stau la Bâlea”. Potrivit Mediafax, Ponta a precizat că l-a chemat pe Mircea Pop la Guvern după ce Corpul de Control al primului-ministru a finalizat o acţiune de control şi că, în urma discuţiei avute, acesta şi-a înaintat demisia.

 


Şeful Guvernului a arătat că atribuţiile privind gestionarea drumurilor naţionale vor fi preluate temporar de către directorul adjunct.

 


Şefii CNADNR au petrecut la Bâlea Lac

 

 


Directori din CNADNR au participat joi, la Bâlea Lac, la o şedinţă de „plan operativ” privind bilanţul pe anul trecut şi proiectul de buget pe 2013, dar discuţiile au fost finalizate în cursul serii, astfel încât participanţii au plecat din staţiune în noaptea de joi spre vineri, potrivit companiei.

 


Presa a relatat că şefii CNADNR au petrecut la munte, deşi meteorologii anunţaseră că vremea se va înrăutăţi accentuat.

 

Conform Mediafax, vicepremierul Liviu Dragnea a criticat, vineri, conducerea CNADNR pentru modul în care a prezentat informaţiile în Comandamentul de iarnă convocat vineri la Guvern, atenţionând că este „veriga slabă” şi că este ultima dată când acceptă „această bâlbă naţională”.

 

La şedinţa Comandamentului de atunci, mai multe autorităţile locale au reclamat că nu au putut comunica eficient cu reprezentanţii CNADNR în ultimele zile, cu atât mai puţin în ultimele ore.

Şefii, controlaţi dacu au chefuit la munte

 

Premierul Victor Ponta a anunţat că a solicitat Corpului de Control să verifice dacă directorii CNADNR au petrecut la Bâlea Lac în loc să participe la deszăpezire şi a reiterat că toţi cei implicaţi vor fi demişi dacă rezultatul verificării le va fi defavorabil.

 

Potrivit sursei citate, duminică seara, directorul Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Mircea Pop, a informat Comandamentul de iarnă că instituţia s-a implicat în deszăpezire la nivel naţional, dar că a fost discretă, vicepremierul Dragnea replicând însă că „discreta” CNADNR şi-a făcut reclamă cu directorii de la Bâlea Lac.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter