Actualitate

Balul Operei 2013, în stil italian, cu actriţa Ramona Bădescu pe post de prezentatoare

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/28/balul operei m 10.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Marele Bal al Operei, eveniment unic de impact național, amplă manifestare cultural-artistică polivalentă şi gală dedicată valorii, a devenit o tradiţie la Cluj-Napoca din 1992 și a ajuns anul acesta la cea de-a XVIII-a ediție. </strong></p>

Balul Operei 2013, ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, care va avea loc în perioada 23 - 24 februarie, va avea influenţe italiene: un spectacol-premieră Ciao Italia, dirijori şi compozitori italieni, mâncare de inspiraţie italiană, iar Ramona Bădescu va prezenta evenimentul.


În deschiderea evenimentului, amfitrionii, presa și televiziunile întâmpină invitații pe covorul roșu așternut pe treptele Operei, sub cupola virtuală a unui mirific spectacol de sunet și lasere.

În prima seară, Ediția 2013 a Balului Operei aduce o reverență muzicală imensului tezaur liric italian, printr-un spectacol în premieră CIAO ITALIA, oferit de Opera Naţională Română, în regia lui Marius Vlad Budoiu, sub bagheta dirijorului italian David Crescenzi și viziunea scenografică a lui Valentin Codoiu. Spectacolul prezentat de Ramona Bădescu și Rareș Bogdan, continuă cu tradiţionala decernare a Trofeelor Lya Hubic și a Premiului Mecena.


După o pauză de șampanie, cea de-a doua parte a Balului aduce pe scenă un moment specific dedicat artei costumului și oferă un spectacol de modă de excepţie, cu designeri cunoscuți și titrați, români și italieni, precum și momentele decernării trofeelor Moda Cum Laude și Top Model. Marele Bufet al Balului Operei, momentele de vals acompaniate de orchestra Operei, precum și performanțele artiștilor invitaţi, vor face din această ediţie o seară de neuitat.

„În acest an am selectat un element special pentru acest bal, de data aceasta vorbim de o seară italiană, ne străduim să alcătuim un program care să facă cinste urbei noastre. Vom pune în scenă un salon italian, un salon în care muzica şi arta vor fi la ele acasă, florile vor fi la ele acasă, orchestră, dirijori, interpreţi, balerini care ne vor încânta şi ne vor oferi momente de neuitat”, a precizat Marius Vlad Budoiu, directorul Operei Naţionale Cluj-Napoca.


„Anul acesta nu va fi la fel ca în ceilalţi trei ani cu ghirlande. Va fi un altfel de aranjament. Ca şi flori folosite vor fi florile de primăvară, iar ca şi cromatică va fi pastelul. Toate florile vor fi flori naturale”, a precizat şi Florina Bogdan, designer floral.

„Vom trata acest eveniment cu toată responsabilitatea şi cred că suntem capabili să oferim şi publicului imaginea pe care grupul Janis o are, ca lider de piaţă inclusiv în ceea ce priveşte mâncarea. Mâncarea va fi de inspiraţie italiană cu câteva produse tradiţionale româneşti. Vom lua cele mai bune lucruri din bucătăria italiană şi cele mai bune lucruri din bucătăria românească”, a declarat, la rândul său, Adrian Munteanu, organizatorul bufetului balului.


Cea de-a doua seară, Gala Laureaţilor, dedicată personalităților premiate în cadrul edițiilor anterioare cu Trofeul Lya Hubic, Premiul Mecena, Moda cum Laude, Seniorii Cetății și Emblemă de Cluj, precum și alți invitați, debutează cu momentul emoţionant al decernării Titlului și Medaliei Senior al Cetății și a Medaliei Emblemă de Cluj, ediția 2013. Seara continuă cu un concert de gală, urmat de un cocktail oferit invitaţilor.

Scoică acustică de 15.000 de euro

În acest an, din fondurile Balului Operei, va fi achiziţionată o scoică acustică care va permite Filarmonicii să câne pe scena Operei. „Filarmonica, atât de vitregită la Cluj, va putea cânta şi pe scena Operei Naţionale. E un lucru care costă aproape un miliard de lei. Ideea acestei scoici acustice vine din necesitatea Operei. Aducem cu un pas înainte posibilitatea de a construi această cutie acustică. Soliştii pot sta în faţa orchestrei. Această cutie acustică va avea panouri îmbinate care după aceste eveniment vor fi demontate şi remontate”, a precizat Matei Miko, producătorul evenimentului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter