Actualitate

Primăria NU va cumpăra Hotelul Continental

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/28/hotel continental piata unirii rp.jpg" border="0" alt="Hotel Continental" title="Hotel Continental" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0px none;" />Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat luni în şedinţa de îndată a Consiliului Local că Primăria nu va cumpăra hotelul Continental atâta timp cât situaţia juridică a imobilului este neclară. Primăria are drept de preemţiune la cumpărare, după ce statul român, prin Ministerul Culturii, a anunțat că nu înțelege să-și exercite dreptul de preempțiune. </strong></p>

 


Primăria Cluj va trimite o scrisoare către casa de insolvenţă Expert Insolvență SRL în care va specifica faptul că nu îşi va putea exercita dreptul de preempţiune atâta vreme cât situaţia juridică a clădirii este neclară. Emil Boc a mai precizat că preţul cerut de firma Expert Insolvenţă SRL este foarte mare. De asemenea, în cazul în care va exista o licitaţie cu un câştigător, Primăria Cluj o va contesta.

Primăria va anunța la următoarea ședință de Consiliu Local de joi dacă își exprimă sau nu dreptul de preempțiune la cumpărarea Hotelului. Primăria a mai primit notificări de vânzare a Hotelului Continental, dar nu și-a exprimat niciodată acest drept, motivând că spațiul este solicitat spre retrocedare.


Consilierii au fost înştiinţaţi în 14 ianuarie că Primăria a primit o notificare de vânzare a hotelului Continental. Firma Expert Insolvență SRL a transmis că statul român, prin Ministerul Culturii, a anunțat că nu înțelege să-și exercite dreptul de preempțiune, ca atare, firma solicită acum Primăriei să-și exercite acest drept.


 


Citeşte şi:

Cumpără sau nu Primăria Cluj-Napoca hotelul Continental?

Ultimele Stiri
abonare newsletter