Actualitate

Fiica „profului de sex”, în control la UBB

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/27/desc 01-28.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fiica profesorului Parpucea, concediat pentru hărţuire sexuală, a controlat proiectele din programul POSDRU ale UBB. </strong></p>

O echipă de control a realizat, în perioada 22 – 25 ianuarie, un control fără precedent la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, fiind verificate toate proiectele cu fonduri europene pe POSDRU.


Echipa a fost formată din 13 specialişti de la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii şi a fost condusă de Camelia Parpucea, fost consilier juridic la Prefectura Cluj. În momentul de faţă, Camelia Parpucea este ofiţer de verificare la Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Trebuie subliniat faptul că şefa echipei de control, Camelia Parpucea este fiica lui Ilie Parpucea, profesorul care a fost implicat într-un scandal sexual în anul 2011, fiind exclus din UBB din această cauză.

Şefa echipei, în control la universitatea care i-a exclus tatăl

Surse din cadrul UBB Cluj au declarat pentru monitorulcj.ro că şefa echipei de control, Camelia Parpucea nu poate controla, în mod normal, universitatea, fiind evident conflictul de interese. Ca fiică a profesorului exclus de UBB ea nu poate verifica tocmai universitatea de unde a fost dat afară tatăl său.


Au fost cerute şi alte documente

Verificarea proiectelor din cadrul POSDRU a fost inopinată, deşi în mod normal sunt anunţate astfel de controale. Mai mult, echipa de control a cerut pentru verificare atât documente de pe POSDRU cât şi documente care nu aveau nicio legătură cu tema controlului.

Controlul anunţat cu câteva zile înainte

Laura Irimieş, purtătorul de cuvânt al UBB a declarat că acele controale au fost totuşi anunţate cu câteva zile înainte de sosirea experţilor. Echipele de control au fost formate din 13 persoane şi au cerut toate documentele legale pe POSDRU. Potrivit purtătorului de cuvânt al UBB, le-au fost puse la dispoziţie toate documentele solicitate, iar rezultatele controalelor vor fi comunicate în scurt timp. Se va întocmi un raport, iar pe baza acestuia se vor corecta erorile dacă este cazul.


 


 


Cine este Ilie Parpucea?

Ilie Parpucea, în vârstă de 63 de ani, a fost profesor de matematică la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB. În urmă cu doi ani, el a fost implicat într-un scandal sexual, în urma căruia a fost exclus din UBB. Profesorul fiind filmat cu camera ascunsă în timp ce îi cerea favoruri sexuale unei studente de anul III de la FSEGA, pentru a o ajuta la licenţă. Parpucea a fost filmat într-o cameră de cămin de la Economica I, în timp ce era dezbrăcat şi îi spunea studentei: „Dezbracă-te că nu avem timp”. Ilie Parpucea a fost cercetat de Poliţie pentru hăţuire sexuală, iar conducerea UBB l-a dat afară pentru „comportament inadmisibil şi reprobabil”.

 



Citește si:

Scandal sexual la UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter