Actualitate

Turcia: După ţigări, narghileaua a fost şi ea interzisă în locurile publice

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/27/images.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O tradiţie străveche, reprezentativă pentru cultura turcă, şi anume fumatul narghilelei, a fost interzisă de duminică în locurile publice - o lege care o completează pe cea referitoare la ţigări, conform AFP.

Această măsură se înscrie în cadrul noilor reglementări ale guvernului conservator privind lupta împotriva tabagismului.

Conform acestei măsuri, fumatul celebrelor pipe cu apă în locuri publice este interzis, iar contravenienţii vor fi amendaţi.

În 2009 guvernul de la Ankara şi-a început ofensiva împotriva tabagismului atacându-i pe fumătorii de ţigări. Acestea au fost interzise în toate locurile publice, inclusiv baruri, restaurante şi cafenele. Tot în acea perioadă a fost interzis fumatul narghilelei de către minori.

Narghileaua era foarte populară în perioada Imperiului Otoman, însă consumul s-a redus considerabil abia după trecerea la republică şi modernizarea acestui stat, în 1923, an începând cu care ţigările au câştigat treptat în popularitate.

În ultimii ani, în contextul interzicerii ţigărilor, naghileaua a redevenit la modă în localurile din marile oraşe


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter