monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Egipt: 21 de persoane condamnate la moarte după incidentele de la un meci de fotbal în 2012. Verdictul, primit cu violenţe: 16 oameni ucişi, inclusiv doi poliţişti

Cel puţin 16 persoane au fost ucise în violenţele care au izbucnit sâmbătă în oraşul egiptean Port Said după ce 21 de persoane implicate în incidentele produse în 2012 la un meci de fotbal au fost condamnate la moarte.

 

Apropiaţii condamnaţilor au luat cu asalt închisoarea unde sunt încarceraţi aceştia, imediat după anunţarea sentinţelor. Persoane rămase neidentificate au deschis focul spre forţele de ordine, omorând cel puţin doi agenţi de poliţie. Armata a trimis vehicule blindate în jurul închisorii.

Cel puţin 16 persoane au murit în violenţele izbucnite sâmbătă dimineaţă, au declarat surse medicale. Bilanţul îi include pe cei doi poliţişti împuşcaţi mortal. Conform televiziunii publice, alte peste 50 de persoane au fost rănite.

Justiţia egipteană a condamnat la moarte 21 de persoane acuzate că au fost implicate în incidentele soldate cu 74 de morţi anul trecut, după un meci de fotbal la Port Said.

Verdictul a fost primit cu urale de rudele victimelor prezente în sala de judecată de la Cairo.

Şaptezeci şi patru de persoane, între care şi un poliţist, au murit în Egipt şi peste 150 de oameni au fost răniţi în violenţele izbucnite după un meci de fotbal, în data de 1 februarie 2012, la Port Said, ceea ce a determinat autorităţile să trimită armata pentru a interveni în acest oraş. Violenţele au început după fluierul final al partidei, când sute de fani ai echipei gazdă, Al Masry, au invadat terenul şi au început să arunce cu pietre şi sticle asupra fanilor oaspeţi, susţinători ai formaţiei Al Ahly. În Egipt s-au ţinut trei zile de doliu după această tragedie şi de atunci campionatul intern a fost suspendat, la 10 martie competiţia internă fiind chiar anulată..

Pe 9 martie va fi aflat verdictul în cazul altor 52 de inculpaţi, dintre care nouă poliţişti.