Actualitate

MAI: Şapte localităţi fără energie electrică, două porturi, 15 drumuri naţionale şi 35 judeţene închise

<p><strong>Şapte localităţi din ţară nu au energie electrică din cauza viscolului şi 15 drumuri naţionale şi 35 judeţene sunt închise, a declarat sâmbătă secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Cătălin Chiper, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

De asemenea, patru persoane au fost salvate, câte una în judeţele Bacău, Vaslui şi Galaţi şi Botoşani, a precizat Chiper.

În privinţa celor şapte localităţi fără curent, este vorba de trei în judeţul Vaslui, două în Vrancea şi două în Buzău.

Situaţia drumurilor naţionale închise se prezintă astfel: unul în Buzău, două în Galaţi, şase în Vrancea şi şase în Vaslui. Acesta nu sunt închise în totalitate, ci doar pe anumite tronsoane.

Totodată, sunt 35 de drumuri judeţene închise pe 51 de tronsoane - cinci drumuri în Bacău, două în Buzău, opt în Iaşi, trei în Neamţ, şapte în Vaslui, zece în Vrancea.

Chiper a precizat că nu există căi de comunicaţii feroviare afectate şi nici trenuri blocate sau aeroporturi închise.

Două porturi de la Constanţa se menţin însă în continuare închise din cauza vântului.

Potrivit oficialului MAI, între orele 8,00 şi 13,00, la nivel naţional au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale, dintre care opt pentru lipsa anvelopelor de iarnă, una pentru lipsa dispozitivului antiderapant şi a lanţurilor, 112 pentru "alte abateri" şi două sancţiuni aplicate operatorilor de drumuri în judeţul Dolj.

De sâmbătă dimineaţă unităţile ISU din judeţele afectate de probleme meteorologice au efectuat misiuni de acordare de ajutor medical de specialitate în mai multe situaţii care au reprezentat urgenţe.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter