Actualitate

6 studenţi străini, prinși că locuiau ilegal în Cluj

<p><strong>Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat în perioada 17 – 23 ianuarie a.c., mai multe acţiuni pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă</strong>.

Astfel, au fost depistaţi cu şedere ilegală 6 cetăţeni străini (4 - Tunisia, 1 – Maroc, 1 – Israel). Pentru 3 dintre cazuri s-a prelungit dreptul de şedere, întrucât străinii sunt înscrişi la unităţi de învăţământ superior din Cluj - Napoca şi urmează cursurile acestora. Pentru ceilalți 3 studenți au fost emise 3 decizii de returnare prin care străinii sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de maxim 15 zile, datorită faptului că, aceştia s-au retras de la studii sau au fost exmatriculaţi.

De asemenea, au mai fost depistaţi 2 cetăţeni străini (Maroc) care nu au notificat Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj în termenul de 15 zile, prevăzut de legislaţia în vigoare, schimbarea reşedinţei şi nu au solicitat noi documente de rezidenţă la noua adresă.


Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 5.500 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter