Actualitate

Cursuri suspendate în 96 de şcoli din Moldova

<p><strong>Cursurile au fost suspendate vineri în 96 de unităţi de învăţământ, dintre care 66 în judeţul Vaslui, 25 în Galaţi, patru în Iaşi şi una în Bacău, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Potrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, vineri, până la ora 13.00 erau afectate din cauza ninsorii şi a viscolului 96 de unităţi de învăţământ din patru judeţe.


"Astfel, în judeţele Vaslui şi Galaţi, cursurile au fost suspendate în 66, respectiv 25 de şcoli, în timp ce în judeţele Bacău şi Iaşi s-a decis suspendarea activităţii instructiv-educative în 5 unităţi şcolare (Bacău - 1, Iaşi - 4). Numărul total de elevi şi preşcolari aflaţi în situaţia de a nu frecventa cursurile, astăzi, 25 ianuarie, este de 10.113", a precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea acolo unde condiţiile meteo-climatice nefavorabile o impun. Cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior, după un grafic propus de şcoli şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter