Actualitate

Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în închisoare. Instanţa i-a respins cererea de eliberare condiţionată

<p><strong>Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, decizia judecătorilor fiind definitivă. </strong></p>

 


Tribunalul Bucureşti a judecat, vineri, contestaţia lui Vîntu împotriva deciziei Judecătoriei sectorului 4, care respinsese cererea de eliberare condiţionată a acestuia după executarea a două treimi din pedeapsă.

La şedinţa de vineri, procurorul a susţinut că omul de afaceri a purtat din penitenciar peste 3.300 de discuţii telefonice şi că nu a respectat anumite norme ale închisorii.


După deliberări, cei trei judecători ai Tribunalului au respins recursul omului de afaceri astfel, că acesta execută în continuare pedeapsa de un an de închisoare, dată în cazul de şantaj a lui Sebastian Ghiță.

În cadrul audierii de vineri, procurorul a arătat că Sorin Ovidiu Vîntu a folosit telefonul mobil în timp ce era deţinut, făcând peste 3.300 de apeluri.


În replică, Vîntu a spus că în accepţiunea procurorului şi când a vorbit de pe telefonul fix ar fi vorbit de pe telefonul mobil, precizând că în realitate, în mod logic şi fizic, nu putea purta atâtea discuţii dintr-un timp atât de scurt.

Vîntu a mai spus că procurorii susţin că a purtat convorbiri telefonice, inclusiv când era în instanţa de judecată sau cu fiica sa la vorbitor, fapt ce nu se putea realiza fizic.


Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scăzut lui Sorin Ovidiu Vîntu aproape 33 de zile din condamnarea pe care a primit-o pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi a constatat că acesta poate cere unei instanţe eliberarea condiţionată, au declarat, la începutul lunii decembrie, surse judiciare.

Comisia a luat în considerare pentru această decizie şi faptul că Vîntu a publicat o carte cu conţinut ştiinţific printr-o editură agreată de Colegiul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, au precizat sursele judiciare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter