Actualitate

Peste 27.000 de tineri vor fi informaţi privind riscurile consumului de droguri printr-o campanie ANA

<p><strong><img src="http://www.agerpres.ro/media/images/2013-01/01241524-2042027202.jpg" border="0" width="451" height="292" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 27.000 de tineri vor fi informaţi privind riscurile consumului de droguri printr-o campanie derulată de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), scrie Agerpres. </strong></p>

 


Conform unui comunicat al ANA, campania naţională de prevenire a consumului de droguri "Prea rebel să fii condus" continuă şi anul acesta, perioada sa de implementare fiind prelungită până pe 26 iunie, Ziua internaţională de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri.

În cadrul acestei campanii, ANA va derula activităţi tip "safe nights" în cluburi şi discoteci la nivel naţional, prin intermediul celor 17 centre regionale de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog (CRPECA).

În acest sens, pentru desfăşurarea lunară a activităţii tip "safe nights", vor fi selectate minim două cluburi/discoteci/baruri, cunoscute la nivel local ca fiind foarte frecventate de grupul ţintă, reprezentat de tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani.

Lunar, în perioada februarie - mai, vor fi organizate în locurile selectate standuri informative în cadrul cărora vor fi oferite materiale promoţionale ale campaniei, materiale de informare şi de promovare a serviciilor ANA.

Ca şi rezultat estimat, cel puţin 34 de cluburi şi discoteci şi 27.200 de tineri (se estimează o medie de 200 tineri/club) vor beneficia de activităţile programului tip "safe nights" promovate de ANA.

Totodată, se vor organiza trimestrial 47 de dezbateri publice cu tematică antidrog (câte o dezbatere în fiecare judeţ şi în sectoarele din Bucureşti), cu scopul de promovare a serviciilor de prevenire şi asistenţă oferite de ANA la nivel naţional, de întărire a cooperării instituţionale şi de implicare a societăţii civile în activităţile agenţiei.

Trimestrial vor fi realizate simultan, la nivelul fiecărui judeţ şi în Bucureşti, 94 de dezbateri publice cu tematică antidrog, iar 1.880 de persoane de diverse profesii vor participa la aceste acţiuni.

abonare newsletter