Actualitate

Centură ocolitoare pentru decongestionarea traficului între Floreşti şi Cluj-Napoca

<p><strong><img src="documente/stories/04-proiecte.jpg" border="0" width="383" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Autorităţile locale din Cluj-Napoca şi Floreşti împreună cu Consiliul Judeţean vor crea o centură ocolitoare, prin spatele Polus, pentru a decongestiona traficul pe relaţia Floreşti- Cluj-Napoca. </strong></p>

 


Proiectul pentru crearea centurii mici, cum a fost numită de primarul Emil Boc, există din 2007 şi a fost revalidat în 2011 de către Consiliul Judeţean.

Breteaua de circulaţie va porni din Floreşti, prin spatele Praktiker şi Polus şi va ajunge la Valea Gârbăului. Din acest punct va interveni Primăria Cluj-Napoca pentru a crea un kilometru de drum care va ieşi la capătul Mănăşturului, la depoul de tramvaie pentru a avea legătura directă cu municipiul.


Potrivit primarului, se vor reabilita şi 13 kilometri de drum Sf. Ion – Făget cu ieşire la Calea Turzii.

„Această bretea are un avantaj major pentru toţi cei care vor să ajungă la Spitalul de Urgenţă care va fi în Floreşti. Venind din zona Turda, pleacă direct prin Făget, coboară şi ajung direct la spitalul regional fără să mai intre prin Cluj-Napoca. Plus cei care locuiesc în Floreşti şi vor să ajungă dintr-o parte în alta a oraşului nu mai intră prin oraş”, a explicat primarul.


 

abonare newsletter