Actualitate

Cei doi români ucişi în atacul din Algeria au fost repatriaţi. Aeronava militară cu trupurile neînsufleţite a ajuns în ţară

<p><strong>Aeronava C-27 J Spartan a MApN cu trupurile neînsufleţite ale celor doi români decedaţi în Algeria, în atentatul terorist de la In Amenas, a ajuns marţi dimineaţă în ţară, la Aeroportului Militar Otopeni, la baza aeriană 90 având loc şi o scurtă slujbă religioasă.

După aterizarea aeronavei în jurul orei 7.00, în incinta bazei aeriene a avut loc şi un scurt ceremonial, incluzând şi o slujbă religioasă, la care au fost prezenţi oficiali ai MAE şi MApN, precum şi membri şi apropiaţi ai familiilor celor doi români.


De asemenea, în baza aeriană s-au aflat şi militari din Regimentul 30 de Gardă "Mihai Viteazul", ceea ce indică faptul că a avut loc şi un ceremonial militar. Presa nu a avut acces, ceremonia având un caracter privat.

Aeronava de tip C-27 J Spartan aparţinând MApN a decolat, luni, către Alger, în vederea repatrierii celor doi cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa în evenimentele din Amenas.



 

Citește și:


Algeria/ostatici: 37 de străini de opt cetăţenii diferite, un ostatic algerian şi 29 de terorişti au fost ucişi

Un al doilea român implicat în criza ostaticilor din Algeria A MURIT


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter