Actualitate

Compania de Apă Arieş vrea capace de canal cu "asigurare"

<p><strong>Furtul capacelor de canal de la Turda nu poate fi stopat, cel puţin aceasta este concluzia Companiei de Apă Arieş, dar şi a autorităţilor locale.

Între timp compania a încercat să înlocuiască capacele de metal, cu altele noi confecţionate din materiale compozite dar şi acestea se fură, dar nu în scopul comercializării pentru că centrele de colectare a fierului nu oferă bani pe ele, ci pur şi simplu din răutate sau prostie. Reprezentanţii CAA au declarat cu ocazia unei conferinţe de presă că au încercat să contacteze firmele specializate care pot oferi o poliţă de asigurare pentru capacele de canal, dar până acum acestea nu s-au arătat interesate. "Deocamdată nu am găsit nicio companie de asigurări dispusă să emită o astfel de poliţă. Aşa cum nu se fac asigurări împotriva secetei, nicio companie nu doreşte să facă asigurări împotriva furtului capacelor de canal”, a explicat Alexandru Sabău, directorul general al Companiei de Apă Arieş.


Pagubele create de hoţii de capace sunt destul de mari, înlocuirea capacelor "lipsă" aducând prejudicii financiare serioase regiei turdene de apă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter