Actualitate

Încă 25 de cadavre descoperite la complexul In Amenas

<p><strong>Unităţi de trupe speciale algeriene au descoperit încă 25 de cadavre în cursul operaţiunii de deminare a complexului de exploatare a gazelor naturale In Amenas din sud-estul Algeriei, transmite RIA Novosti.

Islamiştii care s-au refugiat pe teritoriul complexului au reuşit în ultimele zile să arunce în aer o parte a acestuia şi au încercat de două ori, fără succes, să incendieze fabrica de industrializare a gazelor.


Militarii, care periază în prezent zona, au avertizat că ar putea descoperi noi cadavre de ostatici sau ale teroriştilor.
Mai devreme, ministrul algerian al comunicaţiilor Mohamed Said a afirmat că bilanţul victimelor ar putea fi revizuit în creştere.
Conform celui mai recent bilanţ, în urma asaltului asupra complexului de exploatare a gazelor din deşertul algerian au fost eliberaţi 685 de cetăţeni algerieni şi 107 angajaţi străini. A fost eliminat întregul comando al teroriştilor - 32 de persoane. Cel puţin 23 de ostatici algerieni şi străini şi-au pierdut viaţa în incidentul de la In Amenas.

Citeşte şi:


Românul ucis în Algeria era din Prahova şi avea un copil de şase ani

Algeria: 15 trupuri carbonizate găsite la In Amenas. Printre victime şi un român


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter