Actualitate

Firma de avocaţi din Paris pentru repatrierea osemintelor lui Brâncuşi ar putea fi selectată până la 15 februarie

<p><strong>Scriitorul Laurian Stănchescu a declarat, pentru Agerpres că primul-ministru Victor Ponta i-a promis că până la data de 15 februarie va fi selectată firma de avocatură pentru repatrierea osemintelor lui Brâncuşi.

„Da, am pornit selecţia, până pe 15 februarie avem selectată firma de avocaţi din Paris”, i-ar fi precizat lui Stănchescu primul-ministru printr-un mesaj primit pe telefon, ca răspuns la o întrebare în acest sens adresată de scriitor lui Victor Ponta.
Coform Agerpres, la începutul lunii decembrie, premierul Victor Ponta s-a întâlnit, la Târgu-Jiu, cu Laurian Stănchescu, preşedinte al Societăţii Internaţionale „Constantin Brâncuşi şi i-a promis acestuia că Guvernul va acorda sprijin total demersului său. Primul-ministru a declarat că Guvernul va angaja avocaţi din Paris pentru susţinerea demersului.
„Procedurile sunt extrem de complicate cu statul francez şi eu sunt foarte hotărât ca această iniţiativă privată pornită să o luăm la nivelul Guvernului. Guvernul va angaja o firmă de avocaţi din Franţa, din Paris, pentru ca toate procedurile, va fi nevoie de o acţiune şi de o decizie a judecătorului din Paris, pentru ca rămăşiţele lui Constantin Brâncuşi să poată fi exhumate şi aduse la Târgu-Jiu. O să dau o decizie în acest sens pentru Secretariatul General al Guvernului şi o să preluăm noi toate cheltuielile privind reprezentarea juridică, pentru că sunt cheltuieli importante”, spunea Ponta.
Şeful Executivului a mai promis că împreună cu Consiliul Judeţean Gorj vor fi luate măsuri pentru restaurarea casei sculptorului de la Hobiţa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter