Actualitate

Peste 60 de câini arctici au participat la un concurs de atelaje canine, la Lacu Roşu

<p><strong>Peste 60 de câini arctici, din mai multe rase, au participat, sâmbătă, în staţiunea Lacu Roşu, la o competiţie de atelaje canine. Câinii din rasele Husky, Malamut de Alaska sau Samoyed au fost foarte nerăbdători să pornească la drum, liniştea staţiunii fiind tulburată, încă de dimineaţă, de hărmălaia făcută de patrupede. </strong></p>

Evenimentul a fost deschis, pentru un parcurs demonstrativ, de un atelaj tras de 16 câini Husky, acest echipaj fiind unic în România şi printre puţinele din lume.

În concurs s-au înscris 15 echipaje din mai multe judeţe ale ţării, câinii şi musherii lor concurând la categorii diverse şi având de parcurs trasee mai lungi sau mai scurte, în funcţie de numărul de patrupede care trăgeau atelajul.
O parte din traseu a fost parcurs prin pădure, stratul mare de zăpadă punând în dificultate câinii şi conducătorii de atelaj, iar o altă parte a fost parcurs chiar pe Lacu Roşu, care este îngheţat în această perioadă.
Pe porţiunile de traseu mai dificile, stăpânii şi-au ajutat şi încurajat partenerii cu blană, comuniunea dintre om şi câine fiind aproape perfectă şi, uneori, emoţionantă.
Potrivit specialiştilor, câinii din rasa Husky sunt mai rapizi, cei din rasa Samoyed sunt mai lenţi, iar Malamuţii sunt recunoscuţi pentru rezistenţă.


Musherii spun că patrupedele sunt parte din viaţa lor şi îi tratează ca pe nişte copii


„Sunt membri ai familiei. Sunt căţei cu care discutăm tot timpul. După cum vedeţi aceştia sunt foarte vorbăreţi şi zgomotoşi. Sportul în sine (...) pentru noi, nu pentru toţi, este mai mult un hobby, nu un stil de viaţă, pentru că mai trebuie să şi trăim din ceva. (...) Nu avem atâta timp pentru căţei pe cât am dori, dar atât cât avem îl folosim: îi mângâiem, discutăm cu ei, îi plimbăm”, a dezvăluit Erno Istvan Sandor, stăpânul unor câini din rasa Samoyed.
Concursul de la Lacu Roşu va continua şi în cursul zilei de duminică, spre bucuria turiştilor aflaţi în staţiune.


Ultimele Stiri
abonare newsletter