monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Specialişti europeni la Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj

Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj organizează în 21 – 25 ianuarie cea de-a cincea întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat Leonardo da Vinci.

În cadrul întâlnirii vor participa 27 de specialişti în domeniul educaţiei şi recuperării persoanelor cu deficienţe senzoriale multiple din 13 instituţii pentru copii, tineri, adulţi cu deficienţe de vedere din 10 ţări europene: Islanda, în calitate de coordonator şi Marea Britanie, Italia, Finlanda, Ungaria, Olanda, Germania, România, Franţa, Danemarca în calitate de parteneri. Din cadrul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca la întâlnire vor participa 11 cadre didactice.

Acest gen de proiecte contribuie la integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate. „Prin intermediul unor astfel de proiecte contribuim la diversificarea opţiunilor persoanelor cu deficienţe de vedere în vederea integrării depline în societate, fapt ce le va oferi posibilitatea de a se bucura de toate bucuriile şi privilegiile accesibile celorlalţi cetăţeni” a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, în subordinea căruia se află liceul clujean.

Se va analiza modul de folosire a gadget-urilor de către nevăzători

Scopul întâlnirii este acela de a analiza, la nivel european, posibilităţile de utilizare a tehnologiilor de acces, adaptate persoanelor cu deficienţe senzoriale multiple în vederea facilitării formării şi integrării profesionale. Activităţile constau în prezentarea modalităţilor de utilizare Ipad de către persoanele cu deficienţe de vedere, adaptarea tehnologiei informaţionale, propuneri de realizare a unui film despre persoanele cu deficienţe senzoriale multiple în cadrul proiectului şi exemple de bună practică din ţările participante.