Actualitate

Persoanele defavorizate au rămas fără ulei şi făină din cauza unei firme bulgare

<p><strong>Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat, astăzi, că a transmis notificările de reziliere a contractelor cu Viem Corporation Eood, din Bulgaria care nu a livrat făina şi uleiul pentru persoanele defavorizate.

Pe lângă rezilierea contractului, APIA a stabilit cuantumul penalităţilor şi a comunicat situaţia şi Comisiei Europene în vederea refolosirii fondurilor comunitare neutilizate aferente acestor contracte.


Potrivit Mediafax, APIA mai informează că pentru implementarea planului anual de distribuire de alimente pentru persoanele cele mai defavorizate, România a beneficiat în anul 2012 de fonduri comunitare de 60,7 milioane de euro, pentru furnizare şi distribuţie fiind stabilite următoarele produse: făină, mălai, orez, zahăr, paste făinoase, biscuiţi, ulei, mazăre verde în saramură, bulion, roşii în bulion şi fasole uscată.

APIA precizează că au fost încheiate 11 contracte, cu şase agenţi economici, pentru cantităţile de alimente de furnizate, iar două dintre contacte, încheiate cu Viem Corporation Eood–BG, nu au mai fost respectate.


Viem Corporation Eood–BG trebuia să asigure făină şi ulei pentru persoanele defavorizate, valoarea contractelor fiind de 6,60 milioane de euro, respectiv 20,03 milioane de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter