Actualitate

SUTE de peşti MORŢI pe malul Someşului, în Cluj-Napoca

<p><strong>Astăzi, pe malul Someşului, dar şi la suprafaţa apei, în zona Podului Garibaldi se aflau sute de peşti morţi. O parte au fost culeşi de localnici.

Cu toate că sute de peşti au murit ca urmare a scăderii debitului apei, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa (ABAST) au asigurat că este vorba despre un fenomen de mică amploare.


Aceştia au explicat şi motivele care au determinat moartea peştilor din zona respectivă. „Pentru a evita acumularea formaţiunilor de gheaţă în amonte de Podul Garibaldi, amplasat în municipiul Cluj-Napoca, pe râul Someşul Mic, salariaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au scos stavilele de sub pod în data de 18 ianuarie 2013, în cadrul unei acţiuni planificate. Aceasta are caracter anual, în conformitate cu programul de lucru pe timp friguros”, se arată într-un comunicat de presă al ABAST. În document se mai precizează că „scăderea nivelului pe secţiunea menţionată, corelată cu un debit redus a avut ca efect blocarea unui număr mic de peşti( câteva zeci) între algele şi denivelările albiei, conducând la moartea acestora”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter